Dzień dobry,
Chodził za mną bardzo długo obiad typu fast food… Ale nie dałam się skusić i ściągnąć na „złą stronę mocy” tylko stwierdziłam, że zrobię w domu własnego, pysznego burgera. I tak oto przedstawiam Wam mojego Burcia :). Nie pozwalam sobie jeść go codziennie ale czasem lubię urozmaicić swoją dietę i dodać go do codziennego menu. Czy interesowałaby Cię też wersja Burcia z mięsem drobiowym? Daj mi znać w komentarzu! 🙂
Jak go zrobić?
70 g mięsa wołowego mielonego
1 ząbek czosnku
papryka wędzona, pieprz, sól
bułka pełnoziarnista
3 pomidorki koktajlowe
15 g cebuli
8 g ketchupu
6 g majonezu
roszponka
Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, sól i paprykę wędzoną wymieszać i odstawić do lodówki na 1-2 h. Cebulę obrać i pokroić. Bułkę i pomidorki przekroić. Wyciągnąć mięso, uformować kotleciki i smażyć na patelni do grillowania lub upiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku 220 stopni przez 25-30 minut. Następnie na bułce położyć roszponkę, cebulę, mięso, ketchup, majonez, pomidorki i zrobić burgera. Smacznego!
Comments ( 0 )