08
Lis

Ciasto buraczane z malinami

Może ciasto do kawy? ☕ Ciasto buraczane z polewą orzechowo-malinową. 😋🥰


. . . . . . . . . . . . . . .
Składniki
1 mniejszy pieczony burak lub pół dużego
50 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
jajko
łyżeczka oleju kokosowego
30 g odżywki białkowej(opcjonalne)
3 g proszku do pieczenia
łyżka erytrytolu

Polewa: łyżka masła orzechowego i łyżeczka musu malinowego

Buraka upiec. Zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do miski dodać wszystkie mokre składniki burak, jajko, płynny olej kokosowy. Do drugiej miski dodać wszystkie suche składniki. Połączyć obie i wymieszać. Masę wylać do foremek żaroodpornych. Piec w 180 stopniach przez 25-30 minut do suchego patyczka. Masło orzechowe i dżem wymieszać (zrobic polewę) i polać ciasto

Comments ( 34 )

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *