11
Paź

Pieczony sernik jagodowy

Cześć! 🙂

Przychodzę dzisiaj z ekspresowym ciastem, które smakuje meeeega dobrze zarówno na zimno jak i na ciepło. Jeżeli tak jak ja nie lubicie serników bo czujecie, że Was zapychają to zakochacie się w tym przepisie ponieważ ciasto jest delikatne niczym chmurka. No to jak? Lecimy z przepisem! <3

Co będzie potrzebne:

100 g kaszy jaglanej

banan

2 białka jaj

250 g twarogu tłustego

80 g jagód

2 łyżki ksylitolu lub innego słodzika

Dojrzałego i obranego banana włożyć do zamrażarki na godzinę. Kaszę jaglaną przepłukać dwa razy najpierw wrzącą wodą a następnie zimną (dzięki temu pozbędziemy się goryczki) i ugotować bez dodatku soli. Następnie do blendera wrzucić twaróg, banana, białka jaj, ksylitol i ugotowaną kasze jaglaną i wymieszać. Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego (u mnie 15 x 20 cm), dodać jagody i piec 30-35 minut w 180 stopniach. I gotowe!

 

Jak zdecydujesz się zrobić, nie zapomnij mnie o tym poinformować w komentarzu! 🙂

PS.: Kawałek ciasta będzie też idealnym posiłkiem potreningowym! 💪

 

Comments ( 14 )

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *