19
Paź

Wegańska tortilla na wynos

Przedstawiam danie do zabrania na wynos do szkoły czy pracy. Jest to opcja #wegańska , szybka do wykonania i bardzo dobra. Bardzo często znajduje się w moim menu ze względu na to że łatwo można ją zabrać :).

tortilla wegańska z tofu

Składniki:

Tortilla

80 g Tofu wędzone

40 g Papryka czerwona

20 g Roszponka

8 g Pietruszka nać

Tofu rozgnieść widelcem. Rozłożyć tortillę i położyć na nią tofu. Paprykę pokroić w paseczki lub kostkę i położyć na tortilli. Dodać roszponkę i natkę pietruszki. Zagiąć boki i zwinąć w rulon. Rozgrzać patelnię (suchą) i tam gdzie jest łączenie położyć placek tortilli i docisnąć. Poczekać chwilę tak aby placek się złączył/skleił. Gotowe!

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *